Bungalov Ev Nedir? Nasıl Yapılır?
23
Şub
Bungalov Ev Nedir? Nasıl Yapılır?
Hayatın yorucu etkilerinden kısa süreli de olsa uzaklaşmak, huzurlu ve daha enerjik bir halde geri dönebilmek için ortaya çıkan seçenekler her zaman insanlar tarafından değerlendiriliyor. Her zaman deniz kenarına ya da sessiz ormanlık alanlara kaçmak doğru bir tercih olmakta. Bunun için belirli alanların seçilmesi gerekiyor. Her noktanın aynı oranda huzur verdiğini söylemek çok mümkün değil.
Huzuru bulmak için ormanlık alanları tercih eden kişilerin ilk adresi bungalov evler oluyor. Doğanın içerisinde, doğal malzemeler kullanılarak üretilen bu şirin evler huzura ulaşmak için muhteşem bir yapı. Yapımı ve bakımı kolay olduğundan her geçen dün daha fazla bungalov ev ile karşılaşmamız muhtemel.
Bungalov Ev Nedir?
Bungalov kelimesi Hint dilinden türemiş ve sonrasında diğer dillere geçmiştir. İngilizcede de “Bungalow” olarak kullanılan bu kelime küçük ev, bir buçuk katlı ev ya da günübirlik ev olarak tanımlanabilmektedir.
Bungalov evler karşımıza ilk olarak 19. yüzyılda çıkmaya başlamıştır. Evler İngilizler tarafından Hindistan’da inşa edilmeye başlamış. Gezginlere kolay inşa edilen tek katlı bir ev tasarlanması istenmiş ve bungalov evler ile muhteşem bir yapı ortaya çıkmıştır.
İnşasına başlanan bungalovlar zemine oldukça yakın bir şekilde inşa edilir, geniş sarkıt ve saçaklarla korunurdu. Hindistan’ın çok yüksek sıcaklıklara ulaşabilen iklimi sebebiyle buna dayanacak bir yapıda inşa edilirdi. Günümüzde biraz daha modern bir hal alsa da bu özelliklerini kaybetmiş değil.
Bungalov Ev Yapımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Kendinize ait bir bungalov ev inşa etmek isterseniz ilk olarak bunun için alanınızı belirlemeniz gerekiyor. Hemen ardından gerekli izinlerin alınması ve bungalov evin tasarlanması gerekli. Hazır bir plandan yola çıkmak isterseniz yüzlerce farklı bungalov eve ulaşmanız mümkün. Bunlar arasından seçiminizi yaparak işlemlere başlayabilirsiniz.
Bungalov evler genellikle ahşaptan yapılır. Ancak haşabın tek seçenek olmadığının bilinmesi gerekir. Farklı malzemelerden üretilen evler de bungalov ev olarak tanımlanabilir. Ancak ahşap malzeme yapısı gereği birçok avantajı bir arada sunduğundan insanlar tarafından bungalov evler üretilirken en çok tercih edilen malzemedir.
Evin yapımı sırasında kullanılan ahşaba ek olarak çok sayıda malzemeye gereksinim duyulur. Evlerin inşasına başlanmadan önce bu malzemelerin hazır hale getirilmesi oldukça önemlidir. Bungalov evlerin inşası için gerekli olan malzemeler;
- OSB, Shingle çatı, ısı ve su yalıtım malzemeleri,
- Ahşap dış cephe koruyucuları,
- Dış ve iç cephe için dekoratif boya,
- Bina için elektrik ve su tesisatları,
- Ahşap zemin, ahşap kapılar ve pencereler, şeklinde sıralanabilmektedir.
Bungalov Evler Nasıl Yapılır?
Bungalov evlerin inşasına ilk olarak zeminden başlanır. Evin topraktan belirli bir yükseklikte olması gerekmektedir. Bunun için evin oturacağı alana ayaklar dikilir. Ayakların altına beton pabuçlar konursa ağırlık daha geniş bir alana yayılacak ve toprağa batma gibi sorunlar olmayacaktır.
Ayakların konmasının ardından evin zemini üstüne konmaya başlanır. Evin yaşam alanı ve isteniyorsa veranda kısmı ayakların üzerine oturtulmaktadır. Bu işlem sonrasında evin temeli hazır hale gelmiş olacaktır. Ardından çatı aksamını taşıyacak olan direklerin dikilmesi gerekir. Çatı yükseklikleri hesaplanarak alanın farklı noktalarına ahşap direkler dikilir. Bu direkler betonarme yapılardaki kolon görevini üstlenecektir.
Direklerin dikim işleminin ardından çatının inşasına geçilir. Direkler kullanılarak bungalov evler için çatılar oturtulacaktır. Çatı aksamı kusursuz bir şekilde kurulduktan sonra üzerine ısı ve su yalıtımı için hazır olan malzemeler serilir. Bu malzemeler hem ahşaba uygulanan özel karışımlardan hem de üzerine yapıştırılan özel ürünlerden oluşmaktadır.
Çatının tamamlanmasının ardından duvarlara geçilir. Evin iç ve dış duvarları ahşap malzemeler kullanılarak örülür. Bu süreçte kapı ve pencere kullanılacak olan alanların boş bırakılması gerekecektir. Bungalov evler için uygun olan kapı ve pencerelerin ölçüleri alınmalı ve boşluklar bu ölçülere göre bırakılmalıdır.
Ahşap malzemenin inşası tamamlandıktan sonra bu malzemenin korunması aşamasına geçilmektedir. Yağmur sularından, kardan, rüzgârdan ve böceklerden ahşabı korumak adına özel karışımlar sürülmektedir. Bu karışımlar sayesinde inşa edilen evler çok daha uzun süre dayanacak ve son derece kullanışlı bir yapıda olacaktır.
Elektrik ve su tesisatının kuruluşunun ardından bungalov evler yaşanacak bir alan haline gelir. Yılın dilediğiniz zamanında bungalov evleri ziyaret edebilir ve tüm stresten uzaklaşabilirsiniz.
bungalow.com.tr'de yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından bungalow.com.tr hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için ilan sahibi ile irtibata geçebilirsiniz.